Mat och Matlagning

Det är mycket i vår tillvaro som kretsar kring mat och vårt behov av att äta. För det finns få saker som vi har så mycket gemensamt kring som mat. Ändå slarvar många bort de upplevelser som mat och matlagning kan ge. I vardagen tenderar mat och att äta för många att bli ett nödvändigt ont som mest inkräktar på den tid vi istället ägnar oss åt att försöka prestera. Då blir helgen istället det tillfälle då vi tillåter oss att varva ner, laga mat tillsammans och äta gott ihop. Då vi tillåter oss njuta. Men låt oss vara överens om en sak - livet är fört kort för att inte njuta. Mer och ofta. Och det behöver inte vara särskilt komplicerat eller inkräkta på den tid vi upplever att vi inte har. Det är mitt budskap. Det är det jag är så passionerad att få dela med mig av, lära och skapa insikter kring. Och det går njuta hälsosamt också!

TA HEM EN KOCK
Vill du bjuda dina vänner, affärskollegor eller din familj på en speciell middags- och matupplevelse. Då kommer jag hem till dig och lagar en specialkomponerad meny. Vill du låta dina gäster vara med och laga maten så går det utmärkt. Jag leder arbetet och berättar om råvarorna och ger er tips och tricks för att lyckas med  matlagningen. Ni äter upp och jag fixar disken.
MATLAGNINGSKURS
Att laga mat tillsammans är väldigt teambyggande, kul och lärorikt. Vi går tillsammans igenom vad vi skall laga och ni arbetar i små grupper med olika moment och olika anrättningar. Jag visar och berättar, ni gör och lär. Tillsammans lagar vi en fantastisk måltid som ni sedan äter upp. Kurserna utgår från de önskemål ni har. Ni får lära er om råvaror, olika matlagningstekniker, hur man kombinerar smaker och de hemligheter vi kockar arbetar med för att få ett så perfekt resultat som möjligt.
MATTRENDER
Jag har ägnat mycket tid åt att studera vilka mattrender som är på ingående. De flesta har nog redan sett hur hälsosamt och hållbart sätter sin prägel på matindustrin. Det blir allt tydligare under kommande år, där t ex aktivt kol och adaptagener tas in i matlagningen för sina hälsosamma effekter. Vad kommer vi att äta på restaurang i år och vad blirkockarnas nästa ”svarta” (aktivt kol skulle jag ju kunna säga här). Hur smakar det afrikanska köket? Eller det filippinska? Följ med på en framtidsresa i gastronomins värld. Föreläsningvarvas med smakprov.
KOSTCOACHNING
Vill du förändra dina kostvanor och äta nyttigare för att må bättre eller på något sätt kontrollera din vikt? Tillsammans går vi igenom vilka förutsättningar du har och vad du har för mål med din kostförändring. Sedan får du ett personligt kostprogram av mig som hjälper dig att nå de mål du har. Du får dessutom en massa kunskap om hur olika livsmedel påverkar dig och hur kroppen tar omhand det du äter.
CATERING
Passar utmärkt när du har många gäster vid en bjudning och där du vill bjuda på något extra. Tillsammans går vi igenom vad du vill bjuda på och jag föreslår gärna vilka smaker och anrättningar som passar bra ihop. Jag lagar maten och dukar upp anrättningarna till gästerna. Och jag tar med mig all disk efteråt.
GRILL- OCH BBQ-SKOLA Det är i grunden inte svårt att grilla. Men det krävs en del kunskap för att kunna bli en riktig grillmästare. Jag lär er vad som krävs för just detta, om temperaturer, olika grillmetoder, torra och våta marinader, rubber, olika rökaromer och det fina i allt går att grilla. Vi tillagar både vanliga och lite mindre vanliga råvaror. Och jag lär er hur ni gör revbensspjällen som jag vann SM med 2016. 
VI PROVAR
Att prova är att lära sig mer och att ge sig själv en insikt som förändrar upplevelsen. Enkelt uttryck - att lära sig att njuta lite mer. Vi testar smaker och smakkombinationer, ni vet för att hitta den där känslan av hur två råvaror i kombination kan 
framkalla så mycket mer smak än vad respektive råvara kan framkalla på egen hand. Hur smakerna gifter sig som det brukar heta. Vi testar också smakförstärkare för att visa hur de kan sätta rejäl piff på andra råvaror när du tillagar dem.