Christer Söderberg

2012 vann jag titeln Årets Grillkock och samma år vann jag Sveriges största cock-off i chiligryta, en bedrift som jag upprepade året därpå. Det förde mig till Brooklyn, New York där jag representerade Sverige i matlagningstävlingen The Food Experience, New Yorks största matlagningstävling, där jag slutade på en fjärde plats.

2014 kom jag tillsammans med mina lagmedlemmar på en tredje plats i Grill- och BBQ-SM och 2016 blev vi fyra totalt, samtidigt som jag blev svensk mästare i kategorin revbensspjäll. I maj 2017 ledde vi SM efter fem av de sex kategorierna men misslyckades på sista rätten och slutade på en silverplats i Grill- & BBQ-SM 2017. I oktober i år åkte vi till Limerick på Irland och tävlade i Grill- & BBQ-VM. Placeringen blev medioker, men vår vegetariska rätt knep en 18:e plats bland 91 tävlande lag från över 30 länder. Men vi lärde oss vad som går hem hoss internationella BBQ-domare. Det bådar gott till VM i Brasilien 2019. 

Jag har under många år drivit egen cateringverksamhet och bl a jobbat som kock för köksdesignföretag Bulthaup Stockholm, som till sina viktigaste kunder bjöd på fine dining-middag hemma hos kunden och dennes gäster. 2014 till 2016 drev jag egen restaurang; Årsta Slott Gastronomi på Årsta Slott i Haninge. Jag har också lagat mat i TV.

Nu jobbar jag som matkonsult med inriktning på mat & hälsa, lagar mat, föreläser och ger personlig kostråd/kostcoaching.

Christer Söderberg