Du mår precis som du äter

Vem kan man lita på?

Ja, det finns ganska många olika uppfattningar om hur olika typer av kostval påverkar oss. Men om vi bortser från braskande kvällstidningsrubriker om olika dieter och smarta matval, allsköns uppfattningar och synpunkter på sociala medier eller från vänner och bekanta som har provat olika kostråd, så har väl de flesta av oss ett hyggligt hum om vad vi bör äta mindre av – och vad vi borde äta lite mer av.

Att långsamma kolhydrater är bättre än de snabba vet nog alla, liksom att mättade fetter är farligare än omättade. Men allt fler forskningsstudier visar på tydliga samband med hur den mat vi äter påverkar bakterierna i vår tarmflora och hur dessa i sin tur påverkar vår hjärna, styr sjukdomar, påverkar vikten och hur vi mår. Ja, t om formar våra personligheter.

“Eat your food as your medicine. Otherwise you have to eat Medicine as your food.”

Så maten spelar en betydligt större roll för hur vi mår och kan prestera än vad de flesta tills för bara några år sedan insåg. Och denna relativt nyvunna kunskap har den senaste tiden skapat ett enormt intresse för vad vi själva kan åstadkomma för att hålla oss alerta, glada och friska – bara genom att aktivt välja vad vi äter.

Jag ger dig kunskaperna på ett enkelt och lättfattligt sätt om detta i min föreläsning “Du mår precis som du äter“. Med föreläsningen får du också en plan för hur du kan lägga om din kost på ett enkelt sätt – och som gör att du på bara några dagar känner skillnad i hur du mår. Jag lär dig också laga mat på ett hälsosamt sätt och bjuder på smakprov som visar att mat som är nyttig också kan vara väldigt god.

Så egentligen har du allt i dina egna händer (eller kanske ännu hellre i dina tarmar) för att påverka din hälsa, ditt humör, din prestationsförmåga och din vikt.

Håll utkik på bloggen efter öppna föreläsningar – eller boka en föreläsning till ditt företag nu. Maila Christer här.