Om Christer

”Det är ett sant nöje att få njuta av Christers matlagningskonst. Gott och välkomponerat och serverat med känsla och engagemang”.

Mats Hedenström, Näringspolitisk chef Svensk Handel”

 

2012 vann jag titeln Årets Grillkock i finalen på Liseberg i Götborg. Samma år vann jag Sveriges största cock-off i chiligryta, en bedrift som jag upprepade året därpå.

Det förde mig till Brooklyn, New York där jag representerade Sverige i matlagningstävlingen The Food Experience, New Yorks största matlagningstävling, där jag slutade på en fjärde plats.

2014 kom jag tillsammans med mina lagmedlemmar på en tredje plats i Grill- och BBQ-SM och 2016 blev vi fyra totalt, samtidigt som jag blev svensk mästare i kategorin revbensspjäll.

I maj 2017 ledde vi SM efter fem av de sex kategorierna men föll knappt på målsnöret och slutade på en silverplats i Grill- & BBQ-SM 2017. I oktober samma år åkte vi till Limerick på Irland och tävlade i Grill- & BBQ-VM med över 90 lag från 30 länder.

Sommaren 2018 tävlade jag i Grill- & BBQ-EM och tog en fjärdeplats på min hemliga BBQ-sås. Totalt har jag åtta “pallplatser” i Grill-och BBQ-SM.

Jag har under många år drivit egen cateringverksamhet, jag har slitet i många restaurangkök, jag har jobbat som hemma-hos-kock och besökt många kök i privata lägenheter, radhus och villor och lagat mat där. Jag har drivit egen restaurang och jag har lagat mat i TV.

Nu är jag Den Berättande Kocken.

Ungefär så.